Podporujeme

Podporujeme 1600 1067 TPR nábytek

V TPR nábytek se snažíme dlouhodobě pomáhat smysluplným projektům nejen v regionu Svitavska.

Den pomoci pro Klárku

Naše firma se snaží spolu s dalšími pomáhat potřebným dětem. Tentokrát se zapojila do akce s názvem “Den pomoci pro Klárku”, která se konala dne 28.9.2021. Jednalo se o akci, která napomáhala k výběru finančních prostředků na kompenzační pomůcky a rehabilitace, které jsou pro chod života Klárky velice důležité. Klárka se narodila 4.5.2020 ve Svitavách a zpočátku působila jako zdravé miminko. Jenomže během jejího vývoje si rodiče začali všímat věcí jako je například to, že se ze zad nezvládne přetočit na bříško a při pohledu na ně nedokáže soustředit zrak. V 8 měsících ji byla zjištěna epilepsie, která ovlivňovala její psychomotorický vývoj, a tak musela začít s léčbou, která zamezila záchvatům.

Po dalším vyšetření byla Klárce zjištěna vrozená vada mozku – Lisencefalie typu I., která způsobuje špatný psychomotorický vývoj spojený s poruchou zraku. Rodiče s Klárkou musí 2x denně cvičit stimulaci očí a 3x denně provozují fyzioterapeutické cviky. Malá Klárka, bohužel, doposud nesedí, nemluví a nehýbe ručičkami. Celá akce se pořádala v malé vesničce Příluky. Lidé, kteří chtěli Klárce pomoci měli jedinečnou možnost si zasportovat. Sportovních disciplín bylo hned několik – běh, který byl vzdálený 5 kilometrů, minikopaná 7 fotbalových týmů a pro děti tzv. šipkovaná, která byla plná různých sportovních aktivit. Výtěžek z celé akce byl neskutečných 251 050 Kč, dále přispěla charita částkou 28 500 Kč a také v den akce přispělo mnoho lidí pomocí transparentního účtu částkou 127 475 Kč.

Mody pro Adámka

Dále se momentálně snažíme pomoci 5letému Adámkovi, který trpí Aspergerovým syndromem (= autismus). Adámek rád chodí do lesa a miluje procházky. Jenomže je problém v tom, že je jeho pohyb nekoordinovaný a když je hluk a více lidí na jednom místě, pak Adámek nestíhá vnímat celou situaci a necítí se dobře.  Poté stagnuje, nechce chodit a snaží se o to, aby ho maminka nesla v náručí. Adámek má vzhledem k diagnóze problémy s komunikací a blbě snáší změny – vždy na ně musí být předem upozorněn. Velikou oporou do života by mu byl asistenční pejsek, který se jmenuje Mody. Bude ho doprovázet ven a dodávat mu jistotu klidu a bezpečí, když se chlapec nebude cítit dobře. Mody chlapci bude pomáhat s koordinací pohybu a tím mu pomůže rozvíjet i schopnost soustředit se na dění kolem. Ale nejdůležitější je, že Mody bude Adámkovi věrným přítelem do života, a také mu pomůže se seberozvojem, který je pro něj důležitý.

Neváhejte a přispějte na Adámka jako my, chybí ještě mnoho finančních prostředků, které mají napomoci k výcviku Modyho, viz odkaz ZDE.

Dále podporujeme

Mimo jiné v TPR podporujeme projekty Burzy filantropie v oblasti Svitavska, Hokej Charity Golf Cup, Woman Cup Jehnědí, Fotbalový kemp Chobotnička, hokejový klub HC Litomyšl, Jízdu zručnosti v obci Dolní Újezd a také motokrosové závodníky Davida a Šimona. Více se dozvíte v sekci v sekci O NÁS.

Back to top