Spojení historie a moderní architektury

Spojení historie a moderní architektury 1920 1080 TPR nábytek

Spojení historie a moderní architektury. Přečtěte si článek o vývoji unikátního projektu prodejny Vermont Multibrand v historické lokaci poblíž Prašné brány v Praze.

Při návštěvě Prahy můžete navštívit nejedno zajímavé místo. Zvláště v historickém centru je možné trávit hodiny a hodiny času, a přesto neobjevíte vše, co hlavní město nabízí. Pokud se ocitnete v blízkosti Prašné brány, tak se určitě zastavte v prodejně módní skupiny Vermont, který láká nejen na špičkové zboží, ale také na unikátní design. Jedinečné prostředí módního interiéru navrhnul přední italský architekt a designér Marco Donati. O výrobu a instalaci se pak postarala firma TPR s.r.o.

„Pozitivní energie musí z obchodu zářit. Jen zlomky vteřin rozhodují o tom, zda k nám zákazník vstoupí nebo nevstoupí,“ říká majitel společnosti Vermont Holding, Amadeus Naumann. Svým názorem poukazuje na fakt, že veškeré zboží na prodejně je tím nejlepším, a nachází se v prostorách, které si zaslouží jen to nejvyšší hodnocení. Architektovi se totiž podařilo skloubit historické prostory s moderními prvky, které snesou ty nejpřísnější měřítka.

„Do Prahy jsme přivezli několik tun materiálu a odpracovali zde, i u nás ve výrobě, stovky hodin. Je ale až neuvěřitelné, jakou starost o nás měla společnost Vermont a s jakou pečlivostí s námi probírali jednotlivé detaily celého prostoru. Vážíme si toho, že jsme mohli pracovat přímo v srdci hlavního města. Je to velký rozdíl, oproti práci v obchodním centru někde na periferii“ popisuje projekt jednatel společnosti TPR s.r.o. Pavel Rejman.

Výrobce interiérů z Litomyšlska spolupracuje s módní skupinou Vermont dlouhodobě. Vzájemná komunikace je na profesionální úrovni, a přesto nepostrádá lidskost a zájem o dílčí úkony při výrobě i samotné instalaci komponentů v místě určení. Vzájemné pochopení je důležité, neboť pouze tehdy mohou vzniknout unikátní projekty, kterým prodejna u historického monumentu Prašné brány rozhodně je.

„V obchodě jsme použili kartáčovanou mosaz bez povrchové úpravy, dýhované prvky, jež nebyly mořené a zajímavostí je dřevěný obklad s povrchem betonové stěrky v kombinaci s mosazí. Vše podle návrhů ze studia Storie z Milána. Moc nás těší, že se nám podařilo skloubit moderní designové prvky s prostory, které pamatují Karla IV.,“ dodává Jan Dudycha, obchodní ředitel TPR s.r.o
Back to top